Utstyr fra folk som bruker det: Are

Utstyr fra folk som bruker det: Are

Du har oppholdt deg i buldrehula hele vinteren og ikke sett dagslys på lenge. Du er sterk i kroppen og klarer ting du ikke kunne drømme om sent på høsten.  Lysten til å fortsette oppholdet i det ellers begredelige klimaet i buldrerommet går mer og mer over, og lysten til å fortsette progresjonen utendørs kommer sterkere..  Kveldene blir lysere, og temperaturen går  opp.  Sola tar mer og mer, og plutselig kommer meldingen om at klatrefeltet er fritt for snø. LYKKE!!…

Det kan hende jeg prater for meg selv når jeg sier at jeg er overlykkelig når jeg endelig kan ta turen til det lokale cragget for første gang, men at motvillighet og redsel er to ord som tafser meg i nakken. Madrassen i buldrerommet er god og myk, det er ikke veggen eller standplass! Psyken forsvinner så å si helt etter 4 måneder inne, men heldigvis er ikke vegen tilbake til fryktløshet veldig lang. For min del gjelder det å begynne rolig med ruter jeg har gått mange ganger fra før av sammen med folk jeg stoler på. Det gjør meg rolig og jeg klarer å stole på meg selv. Etter et par kvelder med rolig klatring er det godt og endelig få tilbake gutsen jeg trenger for å kunne prøve meg på vanskeligere ting.

 

Sko: Mange mener gode sko er nøkkelen til gode prestasjoner, det mener jeg også. Det er derfor jeg velger å bruke sko fra Ocun. På cragget har jeg med meg Ocun Diamond, som er en relativt aggressiv sko med fantastisk passform og presisjon. Det er ingen annen sko som sitter så godt i hælen som kappen til Ocun og det gjør at jeg stoler 100% på føttene. Her velger jeg str jeg bruker i vanlige sko. De går seg til foten men går ikke ut veldig mye.

Sele: Selen jeg velger å bruke er Singing Rock Onyx. Dette er en veldig komfortabel sele med gode utstyrsløkker som gjør klippejobben enklere.

Ekspresslynger: Ekpresslyngene jeg har brukt de siste årene er Mad Rock Ultralight Wire Draw. Ekstremt lette og gode karabinere å klippe med. De blir heller ikke for tung på selen.

Taubrems: Taubremsen jeg bruker er Mad Rock Lifeguard. Ligner veldig på Grigri i bruk bare at den passer med Twin Gate karabinene mine. Liten, lett og låser godt.

Tau: Tauet som har vært med de siste 4 årene er Tendon Hattrick 10,2, et slitesterkt og godt tau å klatre med. Det er nok en del tyngre enn det trenger å være, men det tåler ihvertfall mye. Tauet låser også bedre jo tykkere det er.

Sekk: Det som er utrolig kjekt å ha med seg på cragget er en stor utstyrsbag hvor man enkelt kan organisere ting og enkelt kunne putte tauet i mellom de forskjellige rutene. Den beste sekken jeg har hatt er Metolius Crag Station. Denne gjorde nytten sin helt til en spansk-talende DASS knuste ruten på leiebilen og stjal den på en klatreferie i Malaga. (Vil også nevne at Gjensidige Forsikring overrasket meg stort under denne turen og anbefales på det sterkeste!)

Kalk: Om du ikke er en av de som vil ta klatresporten “back to the roots” og være motstander av kalk, så kan jeg anbefale Metolius sin Super Chalk. Jeg sliter ihvertfall med svette hender bare jeg ser noen klatre på film, så for meg er dette viktig. I tillegg til en kalkpose med stor åpning så ikke pølsefingrene setter seg fast.

Ellers så har jeg med meg bananer, vann og badeshorts, evnt også et håndkle. For de som ikke har vært på Ishoel, det lokale cragget på Oppdal, så ligger flesteparten av craggene langs en elv som også er fin å bade i før, under eller etter endt klatreøkt. Ta gjerne en titt på føreren for Oppdal om du er i området!

 

Kom deg ut!

 

[unitegallery Are_2017]

One Reply to “Utstyr fra folk som bruker det: Are”

  1. Høres skikkelig flott ut! Har sånn fryktelig lyst at komme meg ut og opp på veggene, men det ser ut som at det ikke er
    mange i Vestby som er aktive. Ishoel har jeg hørt tales om og må testes! God Klatring!

Legg igjen en kommentar