Utstyr fra folk som bruker det: Einar

Utstyr fra folk som bruker det: Einar

Einar jobber på varemottaket til VPG, og tok ifjor imot 47 906 varer. Derfor har han ganske god oversikt over hva som finnes av sportsutstyr. I tillegg har han minst 70 skidager hver sesong. Så når det kommer til utstyrsanbefalinger, så vet Einar hva han liker, og hva som finnes. Her er hans tips til heisbasert frikjøring, som fungerer både i Norge, Nord-Amerika og i Alpene:

 

Ski: 4frnt Kye 110 189 cm. Dette ble fort favorittskia etter jeg fikk de. En veldig stabil og god ski som takler varierende føre bedre enn rene full rocker ski. Kye 110 er den midterste modellen i Kye-serien og har spenn under midtskien og rockertupper, dette gjør at den har lenger kontaktflate med snøen på hardt føre og i løypa, men fremdeles flyter godt. Derfor er dette skia jeg tar med meg når jeg skal på tur med kun ett par. For eksempel dersom man skal fly til utlandet og ikke orker stress med tung skibag og flere skipar.

 

Bindinger: 4frnt Attack 16, 4frnt-branda Tyrolia bindinger med lav ståhøyde, justerbar tåbinding og DIN 16. Dette er langt mer enn hva jeg trenger, men synes det er greit å ha en binding hvor man ikke makser ut DIN-skalaen, men heller holder seg mer midt på treet når det gjelder hva fjæra i bindingen er laget for å tåle.

 

Støvler: Dalbello Panterra 120. Brede og behagelige frikjøringsstøvler med kjøre- og skimodus.

ID-lineren er veldig tykk og formbar, og ganske varm. Men den går ut en del etter mye bruk, så pass på, og ikke kjøp for store sko!

 

Staver: Life Link AC/BC, fast lengde kompositt stav. Så lenge håndtaket sitter godt i hånda har det vel fint lite å si hva slags staver man kjører med. Har ikke klart å knekke disse på 4 sesonger så det er jo bra. Dessverre lages den ikke lengre, men generelt vil jeg anbefale en komposittstav, både for holdbarhet og god “feeling”.

 

Sekk: Evoc Slope 18l. Rimelig og enkel sekk med plass til det man trenger ved heisbasert skikjøring og litt til. Egne lommer til skredutstyret, både A-feste og diagonalfeste til ski.

 

Spade: BCA B-1 EXT. Solid spade med passe lite spadeblad til å få den ned i heissekken, men fremdeles er det stort nok til å flytte snø effektivt. Teleskopskaft og T-grep.

Søkestang: G3, type gammel. Har ikke hatt bruk for denne og håper jeg heller aldri får det. Tar den ut en gang iblant og sjekker at den henger sammen og låsen er ok.

Skredsøker: BCA Tracker 3. Har alltid holdt meg til BCA Tracker-serien, da den er enkel og grei i en stressende situasjon. Så lenge man setter seg inn i funksjoner og øver, så er det ikke så farlig hva slags merke du bruker, tror jeg.

Førstehjelp: Lifesystems Explorer. Du vet aldri når det blir et ublidt møte med ei fjellbjørk, eller det ligger en hai av en stein og venter i bakhold. Ta med førstehjelpsett. Har også med noen ekstra G3 skistropper som kan fungere som alt fra spjelk sammen med søkestanga, til turniké

Multitool: Leatherman Wave med forlenger, bit-kit og en liten Bacho-skralle.

Flaske: Nalgene Widemouth 0,5l. Drikker mye og det skal drikkes fort! Ikke noe fancy tut som fryser heller.

Ekstra hansker: Arc’teryx gore-tex med primaloft. Har som oftest med ett par ekstra hansker som tåler bløt snø. Liker ikke våte kalde hansker.

Ekstra klær: Arc’teryx Cerium dunvest. Høyst undervurdert turplagg som holder deg varm der du trenger det og tar ikke plass der det er unødvendig (Når tenkte du sist: nå fryser jeg noe jævlig på albuen?). Pakker også mindre i sekken. Dette er sikkert på plagget som er mest med på tur; både skikjøring og jakt.

Klær: Bruker som oftest skallklær fra Arc’teryx og Tilak når jeg er i heisen, dette er gode og ikke minst slitesterke bruksplagg, som tåler krattskogen en må håndtere i Oppdal. Sverger til full-bib buksa fra Arc’teryx så lenge jeg skal utenfor løypa.

 

Sabre full-bib’en har børstet backing som oppleves litt varmere og mer behagelig mot huden enn Gore-tex Pro Shell, og egner seg ypperlig til heisbasert skikjøring. Denne har nå dessverre gått ut av produksjon, men en Stinger bib kan være et godt alternativ som vil være bedre dersom en vil ha kun én bukse som også skal brukes på topptur.

Sidewinder-jakken er en helt enkel og grei jakke med heiskortlomme på armen og hjelmkompatibel hette. Hva mer trenger man? Den modellen har vel mer eller mindre blitt erstatta av Rush-jakka, som gjør samme jobben.

Hestra-hanskene har best passform og ett enorm utvalg av forskjellige modeller, her finner man noe som fungerer.

Hjelm: Sweet Trooper, denne skal pensjoneres da den hadde 10 årsjubileum i september i år. Da har jeg nok brukt den ca 5 år for lenge men den har holdt godt og gjort en god jobb. Vurderer å oppgradere til Rooster eller Grimnir.

Briller: Spy Platoon, gode briller som sitter godt i hjelm, og med samme type kontrast-linser (Happy Lens) som Oakley bare billigere. Godt kjøp. 

 

 

[unitegallery Einar_2016]

Legg igjen en kommentar