Hvor på fellen kommer grepet fra?

Hvor på fellen kommer grepet fra?

Det er en av de tilsynelatende uendelige diskusjonene, og det kan være upopulært å utfordre sannheter. Men feller som dekker hele undersiden av skiene dine er overkill, og det blir tyngre og mer friksjon. Mesteparten av grepet fra fellene dine kommer fra sonen under bindingen, og et lite stykke framover og bakover derfra. Fellemateriale under tupp og baktupp lager bare mere uønska motstand. Utildekket skisåle eller alternative materialer, kan drastisk forbedre gliden, uten at du behøver å få dårligere grep.

Optimaliser grep hvor det teller

Grep er den essensielle funksjonen til fellene dine, men ikke den eneste. Effektiv gåing oppover fordrer at du drar fellene langs snøen når du fører fram foten, heller enn å løfte. Derfor er glid en annen kritisk funksjon for fellene dine. Som dedikert felle-produsent eksperimenterer G3 stadig med materialer, design og løsninger, for å gi deg optimal balanse mellom grep, glid og så klart vekt. Uansett situasjon.

RUPERT DAVIES TESTER FELLER I FELT – TANTALUS RANGE, BC, CANADA. FOTO: REUBEN KRABBE

For å finne den optimale balansen, med godt grep samtidig som glid bedres og vekt reduseres, er G3 klare på at den tradisjonelle standarden med felle som dekker hele skia fra tupp til baktupp ikke er den beste løsninga. Gjennom omfattende testing av trykkfordeling under ski i snø, har de lært stadig mer om hvor det er viktigst med grep, og hvor de kan spare vekt og bedre glid.

Ikke alt terreng er likt

Et ekte fellespor er ikke som en labratorietrykktest. G3 sender stadig testfeller ut til guider og utøvere rundt i nesten hele verden, og vet at et hvert bra topptureventyr vil involvere tekniske utfordringer som skavler, søkk, kuler, fokksnøformasjoner og så videre. Variabelt terreng gjør at trykkfordelingskartet ovafor ikke alltid stemmer med virkeligheten, og at du likevel noen ganger trenger mer grep andre steder. Derfor har G3 utviklet lett og glatt materiale med fiskeskjellsmønster i tuppen av sine Scala og Scala LT-feller.

Velg det som er best for deg

Selv om det hadde vært veldig fint, så kan ikke én fell være best for alle, alltid. Derfor bør du sjekke ut G3s kart over felleegenskaper spisset mot vekt, grep, glid og materialvalg, for å å passe din bruk best:

Legg igjen en kommentar