Skoverksted

Skoverksted

Godt tilpassede støvler er selve grunnlaget for god skikjøring og når du investerer i et par dyre sko så vil du gjerne at de skal være komfortable, samtidig som de skal sitte som støpt rundt foten din.

 

Men det er ikke alltid at skomodellen med de beste egenskapene passer akkurat dine føtter.Det er utallige typer føtter og alle passer dessverre ikke i alle sko. Derfor har vi svært god skoblokkingsverksted. Våre skoblokkere har gått på kurs fra Lange og har mange års erfaringer fra blokking av sko for skigymnaset i Oppdal og kan få enhver sko til å passe enhver fot, nesten i alle fall. Vi kan også støpe såler etter foten din sin form

 

Blokking

Tilpassing av sko kan gjøre en vond sko om til den beste skoen du har hatt på føttene

Hva kan forbedres?
Ved å identifisere hvor skoen trykker, bokstavelig talt, kan en utvide plastskallet over og rundt trykkpunktet og slik skape mer plass. Vi kan også utvide en sko som er for smal eller en sko er for kort.

Hvordan gjøres det?
Ved å varme opp skallet blir plasten myk og formbar. Fra innsiden har vi plasser spesielle verktøy som presser ut plastskallet med den formen og størrelsen som er ønsket. Når plasten så blir avkjølt vil plastskallet beholde sin nye form og ekstra rom i skoen er skapt.

 

Bygging av sko

Vi kan bygge skoen rundt foten din! Om du virkelig vil ha en sko som sitter som støpt og som ikke klemmer så bygger vi en sko rundt foten din. Dette gjøres med Sidas sine custom skall med enten Sidas Impact frikjøringsstøvel eller Sidas X3 racingstøvel. I skallet plasserer vi en Sidas Transfoam flex innersko som støpes rundt foten din. Og nederst har vi en Sidas såle som sørger for perfekt støtte. Det blir ikke bedre enn dette! Mer presisjon, maks støtte og perfekt passform!

Støping av såler

En god såle kan gjøre en sko som blir vond i løpet av en skidag til en sko som ikke blir vond i løpet av dagen. Om du er plattfot eller har høy rist, så vil en såle som er støpt til din fot gi deg den beste støtten en såle kan gi. Har du høy rist vil foten din bli klemt ut og flatere når du strammer spennene og en stiv, formstøpt såle vil da være med å støtte opp under rista og du unngår at foten blir klemt flat.

8 Replies to “Skoverksted”

  1. Hei, Det kan vi gjøre mens du venter om det er ikke er noe spesiell form for blokking du vil ha.

   Erlend

  1. Hei Mari,

   Du har en del å gå på i bredden og en sko kan tilpasses de fleste føtter. For å best finne ut av dette kan du komme innom skoverkstedet vårt slik at vi får sett på skoe+fot

   Mvh

   VPG

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *