Tren som en legende

Tren som en legende

Tidlig på 80-tallet dukket det opp en bråte med sterke karer fra Sheffield. De gikk fort noen av verdens hardeste sportsklatreruter og i dag kjenner vi dem som legendene Ben Moon og Jerry Moffat. Grunnlaget for styrken var systematisk trening innendørs. Ben Moon utviklet en egen treningsvegg, MoonBoard. Dette er en enkel og plan klatrevegg på 7,5m² vinklet i 40 grader. Veggen er satt opp med Moon sine egne klatretak som består av brukervennlige pincher, krimper, pockets og slopere. Alle takene brukt på veggen har sin bestemte posisjon og retning.

Hvordan bruke veggen?

Veggen er en standardisert klatrevegg på 2,44 x 3,15m med klomuttere i et bestemt rutenett. Takene som blir brukt på veggen kommer i 4 sett, sett A, sett B, sett C og Wood Holds. Hvert sett har egen farge og alle takene er nummerert og kommer med retningspil. Hvert tak settes på veggen etter MoonBoard sitt eget oppsett.

Ved å ha et standardisert oppsett på klatretakene ser alle veggene rundt omkring i verden helt like ut. Slik kan alle lage og registrere egne problemer samtidig som en kan prøve andre sine buldre. Ved å registrere seg på nettsiden Moonboard.com, får en tilgang til over 14.000 problemer som klatrere over hele verden har registrert.

For å gjøre klatringen på veggen enklere kan den også settes opp med LED-belysning som via mobil-appen “Moon Climbing – Moonboard” angir hvilke tak problemet omfatter. Appen laster du ned på iTunes her eller Google Play her.

Hva trenger jeg for å bygge mitt eget MoonBoard?

Det sier seg jo selv at man trenger plass til å bygge veggen, men dette er likevel en av de mest kompakte treningsveggene som finnes. Er du gjennomsnittlig handy bygger du lett veggen selv. På moonboard.com finner du detaljert fremgangsmåte.

I utgangspunktet trenger du kun ett sett med klatretak for å kunne begynne å bruke veggen, men jo flere pakker med tak du har, jo flere problemer kan man bryne seg på. I appen velger du hvilke tak du har tilgjengelig, sett A, B, C, Wood Holds eller en kombinasjon. Appen finner problemene som inneholder de pakkene du har valgt.

Deretter er det bare å skrolle i vei for å finne problemet som passer deg, enten det er naboens eller legendene Ben Moon og Jerry Moffat sine problemer.

Hvorfor ha et MoonBoard?

Enten du har ekstra plass i garasjen eller om du er eier av et klatresenter, så kommer en ikke utenom at en bratt vegg på 40-45 grader faktisk er den beste vinkelen å trene på. Vinkelen gjør at man bruker flere muskelgrupper enn på slakere vegger. Ben Moon anbefaler alle “nybegynnere” av veggen om å finne enklere problemer i starten, for så å eskalere!

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Solve : *
23 + 24 =