Zakkas sykkel

Zakkas sykkel

Zakka er på vei til Finale for siste runde av EWS (enduroverdensserien) 2017. Han har i år kjørt for profflaget Ibis Enduro Racing, og vi bestemte oss for og ta en nærmere titt på sykkelen han har brukt denne sesongen.

 

Sykkelen til Zakka
Vi har tatt en nærmere titt på sykkelen som Zakka bruker i EWS.

Rammen en størrelse large Ibis Mojo HD4, som teamet begynte og bruke halvveis inn i sesongen. Zakka valgte og kjøre en L i HD4 ramme ettersom han startet sesongen på en XL HD3, og disse to har samme reach. Han kunne fint ha kjørt en XL på HD4’en, men med mye variert terreng på EWSen valgte han og ha litt kortere sykkel som blir lettere å manøvrere rundt tighte svinger. Med en gaffelvinkel på 64.9º og litt lengre chainstays, sier han at sykkelen fortsatt holder seg veldig stabil når den kommer opp i fart.

Ibis Mojo HD4
Gaffel: Oransj Fox 36 Factory gaffel med en volum spacer, 73 PSI, 10 klick rebound fra lukket.
Bakdemper: Fox Float X2 Ibis tuned. Maks med volumspacers, 175 PSI.
Rammeoppsett
Gaffel: Oransj Fox 36 Factory gaffel med en volum spacer, 73 PSI, 10 klick rebound fra lukket.
Bakdemper: Fox Float X2 Ibis tuned. Maks med volumspacers, 175 PSI.
Drivverk
Drivverket består av Shimano XTR 170mm krank med et 36-tenners XTR drev. XTR trigger og bakskifter med en XT 11-46t kassett, sørger for at Zakka har den utvekslingen han trenger for og ta seg rundt de tøffe EWS eventene.
Detaljer
En Maxxis Backcountry Adventure stropp sørger for at slange, dekkspak og CO2-patron alltid følger med på turen.
Styret
Shimano Saint bremser sørger for at han alltid har nok bremsekraft. 50mm Joystick stem og 760 mm bredt Joystick 31.6mm Analog styre. Med en stivt oppsatt gaffel og karbonhjul sier han at han trives best med 31.6 mm styre, som gir litt mer fleks og tar bort noe av vibrasjonene fra terrenget.

Zakka er dekket med POC bekledning og beskyttelse fra topp til tå. Han kjører POC Coron hjelm med Cornea Flow googles. På knærne sitter det Joint VPD som han matcher med et par Resistance Enduro Mid Shorts. Favorittrøya er Resistance Pro XC Tee som har tre innsydde lommer på ryggen der han får med seg bar/gels og en multitool. Han hinter til at han kommer til og kjøre med et nytt POC-produkt i helga. Følg han på Instagram (zakar1as), og se om du kan spotte noe nytt!

På EWS har Zakarias med seg vann, slange, CO2 og dekkspak på sykkelen. I lommene på trøya har han med seg girøre, strips, multitool, bars, og ekstra sportsdrikk til og fylle på i flaska i løpet av dagen.

 

Legg igjen en kommentar