Brattkjøring i Sunndalsfjella

Brattkjøring i Sunndalsfjella

Brattkjøring i Sunndalsfjella

Følg med på webserien fra de spektakulære fjella i Sunndalen. Slik presenterer Fri Flyt serien:

– Det er en slags kjærlighetshistorie til ski, bratte fjell og Sunndalen, sier programleder (og sunndaling) Trygve Sande.

Dokumentarisk

– Poenget med serien er at den skal oppleves slik det faktisk er å være på sånne turer. Derfor er alt kronologisk, vi har med litt av praten, forberedelsene og vurderingene som gjøres underveis, og det foregår sammen med kamerater jeg vil på tur med – som stort sett er helt vanlige folk med vanlig jobb, unger og den slags. Ingen er med på grunn av sponsorer de har eller noe sånt, sier Sande.

– Men er så bratt skikjøring noe for helt vanlige folk?

– Ja, altså det er jo flinke og erfarne typer dette her, og det er viktig å understreke at dette ikke er noe instruksjonsfilm. Litt av poenget måtte være å gjøre dette i nærområdet, slik at vi kunne ha god oversikt over forholdene. Slike turer må gjennomføres tryggest mulig, uten noe press. I løpet av episodene vil dette forhåpentligvis komme fram.

Vanskelige forhold

– Ja, det var vel temmelig krevende forhold da dere spilte inn på seinvinteren i fjor?

– Ja, i vår var det veldig kompliserte skredforhold, og da det stabiliserte seg rant snøen bort på et blunk. Derfor har vi bare tre episoder klare foreløpig. Og nettopp det er litt av poenget. Bratt skikjøring må gjøres når forholdene tillater det, og ikke være motivert av andre ting. Skredfare er en sak, men kjøring i bratt lende er risikabelt uansett, så dette er ikke noe en holder på med de dagene man er usikker. Forhåpentligvis blir det forhold om ikke så alt for lenge, slik at vi kan lage flere episoder.

Serien er laget av fotograf Martin I. Dalen og Terje Aamodt

 

Tredje episode: Storgladnebba 1672 moh

Etter en stupbratt nedkjøring ned sørsiden av Ryssdalsnebba (se forrige episode) går Trygve, Steffen, Eirik og Asbjørn videre til nabofjellet Storgladnebba for å kjøre den bratte og eksponerte renna ned nord-øst siden.
Hvordan det går må du se filmen for å finne ut – og pass på å se heeeeelt ferdig, for da får du vite hva webserien Brattkjøring i Sunndalsfjella egentlig handler om.

Andre episode: Ryssdalsnebba 1618 moh

Andre episode av Brattkjøring i Sunndalsfjella går turen til Ryssdalsnebba sammen med Trygve Sande, Asbjørn Eggebø Næss, Eirik Finseth og Steffen Fjelldal. Trygve har sitt fjerde forsøk på denne nedkjøringen som er på sørsiden av Ryssdalsnebba. Det blir ikke bare brattkjøring, han avslører også hvor man best gjemmer bilnøklene når man skal tur og Asbjørn viser deg beste stavlengde for stupbrattkjøring, samt trinsesjekk… Se andre episode her:

Første episode: Grøvelnebba 1428 moh

I første episode av serien tar Trygve med kompisene Erik, Janette og Robert på Grøvelnebba, hvor målet er å kjøre fra selve toppunktet på det temmelig spektakulære fjellet like ved Sunndalsøra på Nordmøre.

Legg igjen en kommentar