Hva Erik Naess tar med seg i parken

Hva Erik Naess tar med seg i parken

Erik Naess er tobarnsfar og jibbedinosaur. Foto: Martin Dalen

Erik Naess er småbarnsfar og lagerarbeider hos VPG. I tillegg er han en skikkelig dedikert soul-skikjører, med hjerte for både jibbing og frikjøring. Her er hva en erfaren park- og frikjører vanligvis tar med seg opp i bakken for å sikre en fet skidag:

Ski: Vandal fra 4Frnt – ei litt breiere parkski som er ment for hele fjellet. Den velger jeg ofte fordi jeg liker å kjøre utenfor preparert på vei til parken. Det kan føles ut som skia får litt lang framski om man monterer etter fabrikkinnstillinger, men siden den har early rise er ikke hele lengden i kontakt med snøen. Du forstår raskt at dette er meningen når du kaster deg rundt i en nosebutter, og har et lite hav av stabil fram-ski og legge vekta på. Monterer du etter fabrikkinnstillingene er skia også en ypperlig frikjøringsski. De er litt annerledes å kjøre på enn en tradisjonell parkski, men er dog godt egnet for “gatekjøring” og har alle egenskapene som trengs for å kunne kalle den en all-mountain ski for en “moderne” parkkjører!

Bindinger: Det viktigste for meg med en binding, er at den er sterk og da er jeg særs fornøyd med 4Frnt Attack2 18. Etter å ha vært vitne til, og vært med på utviklingen til 4Frnt i mange år, er jeg veldig fornøyd med resultatet. Det eneste jeg klarer er å brekke en stopper en sjelden gang iblandt. Et lite vedlikeholdstips uansett binding er: Hver gang man har vært i gata eller hagen til noen og kjørt ski, skyll skia og bindingene for grus og møkk.

Erik tar med seg triksene fra parken ut i backcountrien! Foto: Martin Dalen

Støvler: Dalbello IL Moro er skoen jeg har kjørt på de siste 10 åra. De er ment som en jibbesko, men har mye til felles med Krypton som er frikjørings støvelen deres. Med mange muligheter og enkle justeringer, får man tilpasset skoen mellom park og frikjøring uten problem.

Staver: Jeg kjører som regel med korte staver som har fast lengde, men de må fremdeles være lang nok til at jeg kan stake når det trengs. Og om man går på et hopp man har bygd, er ikke lange staver å foretrekke på turen opp uansett. 4Frnt Hellgate er gode og rimelige staver som jeg liker godt.

Briller: Julbo Aerospeed Zebra Light er de mest allsidige brillene jeg har prøvd. Beskyttelseskategori 1-3, gjør glassene lyse nok til å brukes på kveldstid og så vel som på en fin påskedag. De sitter godt på og er lette + jeg ser helt rå ut!.

Erik har alltid vært kjent for å dra på. Her med en rolig baklengs salto på slutten av dagen. Foto: Martin Dalen

Sekk: Jeg har nesten alltid med meg ryggsekk når jeg er på ski, og setter pris på litt plass og smarte løsninger pakket inn i kvalitet. Evoc FR Pro har vært valget mitt de siste åra, da den har ryggplate integrert, rom til drikkeblære, fester til ski og snowboard, pluss mange justeringsmuligheter som gjør at den sitter tett inntil kroppen.

Spade: Er alltid greit å ha med i sekken om man vil ha mulighetene åpne og ikke føler seg bundet til parken. Jeg har BCA B-2 EXT Bomber og liker den fordi spadebladet er relativt stort, skaftet kan forlenges, og den tåler juling.

Skredsøker: Når man først er utenfor løypa og frikjører eller bygger hopp, er det jo greit å kunne hjelpe til eller ha muligheten til å bli hjulpet om man er uheldig. Jeg har en BCA Tracker DTS, den trenger man litt øving med om man vil være effektiv under et søk, særlig om det er flere som er tatt. Nå har de fleste søkere blitt enda enklere å bruke, og de har gjerne flersøksfunksjoner som gjør det lettere å finne flere personer i samme ras. Sjekk evt ut Tracker3 eller Mammut Barryvox.

Erik er bekymret for klimaendringene, men ski kan han kjøre hele året. Foto: Martin Dalen

One Reply to “Hva Erik Naess tar med seg i parken”

Legg igjen en kommentar